Home
Forum
De projectgroep
Links
Contacteer ons
Zoek
FAQs
Nieuwsbrief
Downloads
Wie maakt deel uit van de projectgroep AFSNEE inZICHT? PDF Afdrukken E-mail

Deze groep enthousiastelingen vormen samen de projectgroep medewerkers van AFSNEE inZICHT. De groep bestaat uit een tiental inwoners van Afsnee bijgestaan door Line Windey van Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen (ondermeer initiatiefnemer van het overkoepelende project DORP inZICHT) en twee mensen van de Gebiedsgerichte Werking van de Stad Gent.

 

Heb je vragen of wil je wat meer uitleg, dan kan je altijd terecht bij één van hen of via ons emailadres Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

Iemand van de groep van de inwoners mag je bij je thuis verwachten voor het brengen en terug ophalen van de vragenlijst.

 

 

Inwoners van Afsnee: 
Marleen Sansen

Marleen Sansen, echtgenote Frans Ryckeboer, en moeder van Jeroen, Jo en Jietse.Afkomstig uit het verre Alveringem (W.-Vl.) zijn wij 21 jaar geleden in Afsnee komen wonen. Heel toevallig eigenlijk – want het dorp en zijn inwoners waren ons totaal vreemd.Ik ben jarenlang bestuurslid geweest bij KVLV-Afsnee, en ben sedert 1993 penningmeester van het Cultuurplatform St.Denijs-Westrem/Afsnee.Ik woon heel graag in Afsnee, en heb hier ondertussen een hele vrienden- en kennissenkring opgebouwd. Ik wil hier niet meer weg! Voor mij is het vanzelfsprekend dat, wanneer ik mij kan inzetten voor Afsnee via het project ‘DORP inZICHT’ ik dit dan ook doe.

 

Kris Naessens

 Kris is een nieuwe man. Daarnaast is hij voorzitter van het feestcomité van Afsnee dat jaarlijks de kermis en de nieuwjaarsreceptie organiseert. Nu al bijna 7 jaar geleden richtte hij samen met Frank Bosschem het jeugdhuis van Afsnee op, waarvoor hij zich nog steeds inzet. Verder organiseerde hij twee maal de 'sneukeltoer' van Afsnee. Hij houdt van het dorpsleven en de natuur en ijvert voor fietspaden en een boompje of een bankje extra hier en daar. 

 

 

 

 

Patricia Cnudde

Afsneenaar in hart en nieren.Al mijn gehele leven woon ik aan de rand van 'de kouter' en kan ik vanuit mijn luie zetel genieten van de zonsondergang over de Afsneese velden. Dat dit verloren zou gaan zou ik heel jammer vinden.Ik ben actief in de groep Afsnee Leeft en help waar ik kan, meehelpen met de projectgroep AFSNEEinZICHT lag dan ook voor de hand.Afsnee mag niet vergeten worden tussen alle deelgemeentes van Gent en door dit project krijgen we de kans om te laten horen wat er in ons dorp leeft. 

 

 

 

Sabine De Coninck

 Ik ben Sabine De Coninck en geboren en getogen in Afsnee. In 1995 hebben we na ons huwelijk 3 jaar in Zwijnaarde gewoond. Daarna hebben we ons vaste stekje terug in Afsnee gevonden. Ondertussen hebben we 2 flinke zonen die graag met ons door de Afsneese velden wandelen en fietsen.Verder ben ik actief in de groep Afsnee Leeft. Vooral de pannenkoekenbak is mijn aandeel.Met de werkgroep Afsnee in Zicht ben ik overtuigd dat we ons dorp in ere kunnen houden. Nu ik een opleiding volg tot Herborist wil ik ijveren voor ons natuurbehoud, zoals wilde bloemen langs de bermen, grachtonderhoud, sloten herwaarderen, bomen behouden.Verder geloof ik in een bruisend dorp met af en toe een activiteit waar dorpsbewoners ontspannen kunnen samen komen en geen slaapdorp.

 

Dirk Morel

 Ik ben Dirk Morel, sinds 1961 geboren en getogen Afsneenaar. Respectievelijk Veurestraat (tot 1972), Autoweg Noord (van 1972 tot 1998) en sinds 1998 in de Wittepaalstraat (nr 6).Ik ben werkzaam als ambtenaar bij de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen van de Stad Gent.In mijn vrije tijd ben ik als actievoerder voor de "kom op tegen kanker"-actie meestal met vrienden bezig voor het organiseren van de Pintse sneukeltoer. Deze gaat telkens door (dit jaar voor de 12° keer) op de eerste zondag van augustus.Als betrokkene van "Wijk aan zet" ben ik terecht gekomen bij de projectgroep "Afsnee Inzicht".

 

Annick Dekeyser

 Ik woon al heel mijn leven in Afsnee.Afsnee is dus zowat mijn thuis, vroeger woonde bijna heel mijn familie in het dorp en mijn grootvader was ooit nog eerste schepen. Mijn moeder en grootmoeder heb ik altijd actief geweten in de plaatselijke ‘vrouwenbond’ en zo kreeg ik de waarde mee van met de mensen van het dorp samen te komen, samen activiteiten te doen. Ik wil me inzetten voor een leefbaar dorp en geniet er van om samen met anderen daar creatief aan te werken. Met het project ‘Afsnee In Zicht’ hoop ik op veel reactie van de Afsneenaars en een concreet resultaat voor de toekomst.

 

Karen Naessens

 Karen is de jongste van de projectgroep en meestal secretaresse van dienst. Zij houdt van de schone Afsneese velden en zou het ongelooflijk jammer vinden moesten die op een dag verloren gaan. Verder hoopt ze dat we indien blijkt dat daar genoeg vraag naar is, De Lijn kunnen overtuigen meer bussen in te leggen.

 

 

Stanny Bonte

 Ik ben Stanny Bonte, en woon al (heel graag) 20 jaar als pastoor in Afsnee. Afsnee is de mooiste deelgemeente van Gent met fijne en lieve mensen. Als ik iets kan doen om de leefomstandigheden hier en de relaties tussen de mensen te verbeteren, dan doe ik daar graag aan mee.

 

 

 

 

 

 

Katherine Verbeek

In 1960 kwamen mijn ouders in de Veurestraat wonen en het was er fantastisch, weinig auto`s, veel jonge gezinnen met kinderen van onze leeftijd om mee te spelen op straat, te fietsen in de velden en achterop de kar van de melkboer te zitten. We gingen naar  school in Afsnee dorp en wandelden in groep naar huis. We konden snoepjes kopen in 3 winkeltjes. Wat meer kon een kind wensen. Intussen is er veel veranderd maar na 20 jaar buitenland was er maar 1 plaats waar ik wou wonen.  Afsnee was thuis, mijn ouders wonen hier nog steeds en ik ken hier nog veel mensen. Ik zou graag hebben dat mijn dochter veilig op straat kan fietsen, dat ze bij haar vriendjes kan gaan of naar oma en opa zonder dat ik schrik moet hebben van het verkeer. Ze kan nooit meer zoveel vrijheid hebben als toen wij klein waren maar ik wil graag werken aan een mooie en veilige leefomgeving 

 

Danny De Sy

  

De activiteiten die Afsnee Leeft! organiseert sluiten heel nauw aan bij de doelstellingen van DORP inZICHT, namelijk enerzijds de inwoners van het dorp samenbrengen op een ongedwongen manier en anderzijds de knelpunten in het dorp naar boven brengen en proberen er een oplossing voor te vinden. Kortom het samen-leven in het dorp waar nodig en waar mogelijk verbeteren.Als voorzitter van Afsnee Leeft! vond ik het dan ook een uitgelezen kans en tegelijk een boeiende uitdaging om het project DORP inZICHT in Afsnee te kunnen trekken.

 

 

 

Samenlevingsopbouw:

    Line Windey 
     
    Dienst Gebiedsgerichte Werking Sint-Denijs-Westrem/Afsnee (Stad Gent):
    Peter Lambrecht 
    Ilse Van Wambeke